.FILE

22-23 november 2021

1984 – Pirater

Såg Agenda på TV häromdagen. Jisses, Piratpartiet har stora problem när det handlar om något utanför fildelningen! Kan man verkligen tas på allvar när man startat ett parti som så tydligt bara vill fortsätta fuldela – inga övriga frågor är relevanta. Är detta nördarnas revansch till slut, ska vi alla vara glosögda fuldelare med tjocka brillor och Star Trek affischer på väggarna? Enligt opinionsiffrorna så verkar det så…eller är det som vanligt en tidningsanka?

Piratpartiet tutar i sina väljare att friheten är hotad på nätet

Piratpartiet gör vad de kan för att lyfta fram individens frihet och yttrandefrihet på nätet. De vill till varje pris stoppa Ipred, upphovsrätt och all annan redan fungerande lagstiftning – allt för ”individens frihet” och ”yttrendefrihet”. Har någon läst George Orwells bok, som ofta refereras till i såna här diskussioner? Att man vänder på uttryck i boken? Att ”Fri” är lika med att vara fängslad osv.? Är det inte precis DET som Piratpartiet håller på med? De tutar i sina (till 90% unga män…) väljare att friheten är hotad på nätet. Den frihet som är hotad är deras ”rätt” att fildela upphovsrättsskyddat material. Att begå ett brott alltså. Jag ser framför mig hur tusentals unga män med tjockbottnade glasögon sitter i mörkret hukade över datorer och laddar filer till varandra. Alla med Piratpartiet loggan på ett klistermärke på datorn. Ursäkta, men det känns som om någon här behöver komma ut i solen, träffa lite människor och se hur världen egentligen ser ut!

Man blir ursinnig om man inte får tag i film och musik gratis

I andra länder – det är ganska många – aktiveras folk när jobben är hotade, den nationella identiteten är hotad eller något annat hot som är verkligt och påtagligt kan hända. I vårt skyddade lilla land blir folk ursinniga när de inte kan få tag i musik eller film gratis. Man startar partier, demonstrerar, aktiverar bloggar och skriver insändare (gärna anonymt) för att få ha sin ”frihet” ifred. Men har någon reagerat på att yttrandefriheten inte är hotad någonstans? Att upphovsrätten är antagen i FN, i svensk lag, Genevekonventionen och i EU verkar inte spela någon roll. Snälla, kan ni inte lyfta blicken litegrann…

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn