.FILE

22-23 november 2021

SSWC – Magiskt, episkt, galet

När jag skriver det här känner jag mig ärligt talat fortfarande helt upprymd. Lovorden slutar aldrig att hagla in under Twitterströmmen #SSWC och när jag läser runt i dagens artiklar om Sweden Social Web Camp är det faktiskt helt sjukt vad som skrivs. Good Old pratar om Jesus-liknelse, Jardenberg säger fantastiskt, Webbfebers nedsända talar om chock och total lycka, Internetworld skriver om mersmak och sådär håller det på i all oändlighet.

Själv har jag konstaterat att det är skönt att sitta under en ek och diskutera utvecklingen på nätet framöver. Det är också skönt att träffa likasinnade, och Geek Girl Meetup var ju verkligen ett sådant tillfälle.

Att Tomas Wennström har vänt upp och ner på hela webbsverige behöver vi inte ens diskutera. Det roligaste är att det knappt fanns någon uppkoppling, men det är det nästan som att folk har glömt bort, i det stora hela var det inte så viktigt där ändå. Det viktiga var mötet. Jag har aldrig känt att det varit så lätt att gå fram till någon och prata som det var här. Det var så naturligt och många bitar föll på plats. Jag tror att en stor del av de som var på SSWC som är sociala på nätet också är extremt sociala i det riktiga livet (visst, det fanns undantag, absolut).

Jag tycker att de flesta sessionerna höll bra nivå. Sedan kan jag vara lite förlåtande med, här om någonstans tycker jag att det ska finnas utrymme för att testa och experimentera.

Den session som var bäst var i alla fall:

Hardware Hacking med Andie Nordgren (coordinator & product manager, RjDj). Andie Nordgren är inte bara en jävel på att snacka och inspirera, hon har också tillsammans med Heidi Harman startat Geek Girls Meetup. Jag kan säga att jag aldrig tidigare varit inne på att programmera eller löda, men nu vete tusan.

Sedan kommer jag inte heller att glömma: Social Computing med Peter Neubauer (Graph databaser, neo technologies), Anders Mildners tal, Geek Girl Meetup, Jam-session på rummet, poppa popcorn utomhus i natten och diskutera infrastruktur och samhälle, alla sköna får som sprang omkring, SSWC-flaggan och människorna.  Ni vet vilka ni är som man brukar säga.

Till sist: Tack Tomas Wennström för att du utvecklade webbsverige till något bättre. Vi ses nästa år!

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn