.FILE

22-23 november 2021

Sweden Social Web Camp – vi ses där!

Den 21-23 augusti kommer 250 extremt sociala personer(i alla fall när det gäller att vara social på webben) att samlas på ön Tjärö utanför Blekinge. Tomas Wennström är initiativtagaren, såhär beskriver han det hela själv:

”Vi träffas vid en schysst sjö, vackert hav eller en röd stuga. Och snackar om den sociala webben. Några aktiviteter är planerade, men i övrigt är det upp till oss som är med att sätta agendan. Idéerna kommer du alltså själv med. Dema ditt senaste projekt. Håll i en diskussion om något du funderar över. Föreläs om något du är bra på. Allt barfota och med en kall öl i solnedgången. På kvällen blir det förstås fire side chat.”

Vi visste direkt att vi måste åka och uppleva det här

Så fort vi fick reda på SSWC visste vi att vi måste åka. Det fanns liksom inga andra alternativ. Våra nummer på listan är 175, 176, 177 och 178(det tog lite tid att fixa allt) Idag är platserna slut, sponsorerna vältrar in, och alla vill hjälpa till på alla möjliga sätt och vis för att få allt ifrån twittrande bussar, till nätet att fungera ute på Tjärö.

Just i denna stund håller Tomas Wennström på och arbetar dygnet runt för att få till uppkoppling på ön. Som deltagare följer jag självfallet varje steg via Twitter, de senaste som kom in från Tomas Wennerström var: ”Fan! Telias kundtjänst har gett besked om de inte kan öppna upp fler ADSL-linor till Tjärö.”

Innan dess var det ett betydligt positivare som damp in om att Appcorn vill bygga en bygga en Iphone-app för SSWC

Viljan att hjälpa varandra och hitta lösningar kommer vara extremt hög

Ingen vet exakt vad som kommer att hända eller inte hända på SSWC. Det kommer säkerligen pratas om allt ifrån mer avancerad webbteknik till hur sociala medier påverkar samhället i stort. En sak som är säker är i alla fall att de som samlas kommer att vara öppna för allas synpunkter och viljan att hjälpa varandra att hitta lösningar på olika problem kommer att vara hög.

Hur som helst så är det ett grymt initiativ och jag skulle inte bli förvånad om det kommer att bli fler Sweden Social Web Camp framöver precis som danska Reboot eller amerikanska BarCamp.

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn