.FILE

22-23 november 2021

Mobil Utbildning – framtidens utbildning

Utbildning i fickformat – Låter det intressant? Ja, det tyckte jag och mina två vänner i alla fall att det gjorde när vi startade upp vårt UF-företag Mobil Utbildning (MU) i början av hösten 08. Som sistaårselev på gymnasiet får vi chansen att göra lite vad vi vill i ett projekt som pågår under året – vi bestämde oss för att vi ville utveckla utbildningstjänster till mobiltelefonen.

Det började med jag satt på bussen på väg till skolan, VRG Jarlaplan. Oförberedd och försenad till ett prov. Jag hade tänkt plugga på bussen men hade naturligtvis glömt böckerna hemma. Skolböcker är inte det första jag tänker på när jag är sen. I min irritation över att jag glömt böcker och var försenad satt jag och spelade tetris på min mobil. Då slog det mig! Varför kan man inte förbereda sig inför alla prov och läxförhör direkt i mobilen. Jag tog upp idén med två genier, Lave och Pelle, som genast nappade. Tillsammans har vi utvecklat idén till så mycket mer än vad den ursprungligen var.

Lättförståeligt och enkelt i quizformat

Utbildning i fickformat kanske låter lite väl abstrakt, men för att bryta ner det så har vi utvecklat en javabaserad plattform där man kan öva inför körkortsteoriprovet, högskoleprovet och SAT – snart släpps även spanska. Vi byggde upp det på ett lättförståligt och enkelt sätt – i quizformat. Man får helt enkelt en fråga och fyra svarsalternativ och det går ut på att gissa rätt. Och jag som inte tagit körkort ännu kommer ju självklart klara provet galant med hjälp av vårt program MU Körkortsteori.

Idag ser vår affärsidé ut såhär: MU erbjuder lättillgängliga utbildningsprogram för mobiltelefonen till den unga, mobila och miljömedvetna människan. Vi fick chansen att starta upp som ett UF-företag. UF är, för er som inte vet, en bolagsform avsedd för ungdomar i utbildningssyfte. UF företag existerar endast i ett år (då det är en del av utbildningsprocessen att avveckla företaget). Mobil Utbildning UF börjar lida mot sitt slut eftersom den obligatoriska avvecklingen kommer att äga rum i början på sommaren. Men naturligtvis kommer MU bli ett handelsbolag och förhoppningsvis ett aktiebolag!

Plugga på dötid – koppla av när man kommer hem

MU är väldigt användbart! Med formaliteter såsom vad vi gör och vad UF är avklarade tänkte jag berätta lite om varför vårt koncept – studera i mobilen – är så praktisk! Eftersom den moderna människan konstant på resande fot: på väg till jobbet, skolan, träningen och slutligen hem igen blir stress och tidsbrist vanliga problem i vårt samhälle. Att tidseffektivisera människors hektiska vardag (genom att göra särskilda utbildningar 100 % flexibla och brukbara i en mobiltelefon) är inte bara bekvämt utan också ett lönsamt koncept.

Utbildning med hjälp av datorn eller böcker är redan föråldrat med avseende på vår levnadsstil. Det behövs ett komplement om man inte vill uppslukas av alla hundratals sysslor som tillhör vardagen. Samtidigt spenderar vi timmar i kommunaltrafik och väntrum. Detta är dötid. Tid utan syfte eller djupare avkoppling. Om man kunde tillgodoräkna sig dötiden som arbetstid eller studietid kan man koppla av när man kommer hem, utan jobb eller läxor!

Mobile learning ett nytt tillskott till utbildningssektorn

Vi i MU är mycket tidiga med att utveckla tjänster inom ”mobile learning” (mobil inlärning). Mobile learning är ett nytt tillskott till utbildningssektorn världen över och jag är övertygad om att det är framtidens sätt att lära. Eftersom vi människor inte längre är stationära i våra liv måste utbildning såväl som andra saker anpassas till ett mer mobilt format, och vad är mer mobilt än mobiltelefonen?

I dagsläget Inom företaget arbetar vi med produktutveckling. Vårt mål är att ta fram en effektivare plattform för mobile learning och utveckla det vidare- men samtidigt som det finns möjligheter så finns det också en del utmaningar, bland annat söker vi riskkapital för att kunna påskynda arbetsprocessen, marknadsföra effektivt och snabbare nå våra mål!

Vi bakom MU har slängts in i en ny värld. I den här nya världen finns möjligheter vi aldrig kunnat tänka oss, och faktumet att vi tagit oss så pass långt som vi har visar att vi har viljan och tålamodet som krävs! I den här världen, som man kanske kan kalla entreprenörsvärlden, ser vi alla vår framtida yrkeskarriär och vi hoppas MU kan följa oss i mål!

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn