Om Internetdagarna

Internetdagarna är en tvådagarskonferens online för dig som vill bredda ditt digitala perspektiv. Konferensen arrangeras årligen av Internetstiftelsen och äger rum den 22-23 november 2021.

Internetdagarna är Sveriges viktigaste event för kunskap om internet och digitaliseringens påverkan på individ och samhälle. Konferensen hölls för första gången helt online 2020 och slog rekord – både i antal deltagare och i betyg från deltagarna. Internetdagarna fick ett snittbetyg på 4,4 av 5 – det högsta någonsin i konferensens 20-åriga historia.

En unik onlinekonferens med bredd och djup

Internetdagarna 2021 hålls helt online så att personer från hela landet kan delta – till och med från hela världen. Du får ta del av trendspaningar från de världsledande keynotetalarna Amy Webb, Maria Ressa, Whitney Phillips och Ayesha Khanna. Tillsammans ger de dig en unik överblick av globala trender och samspelet mellan teknik, människa och samhälle. Du får också tillgång till en mängd pausaktiviteter och möjlighet att nätverka över branschgränserna.

Utforma ditt eget dagsschema

Du kan välja att gå en eller två dagar och du utformar själv delar av ditt program genom att välja ett temaspår per dag som passar dig och dina intressen bäst. I år kan du bland annat välja temaspår om Sociala medier: nya regler och vägar till effekt, hur digitala beteenden funkar, AI i offentlig sektor och digital kompetens i skolan.

Dagsschema

08:30 - 09:00
Försnack
09:00 - 10:00
Keynote
10:00 - 12:00
Ditt valda temaspår
12:00 - 13:00
Lunch
13:00 - 14:00
Ditt valda temaspår
14:00 - 14:30
Nätverka
14:30 - 15:15
Keynote
15:15 - 15:45
Eftersnack

Tanken är också att du ska kunna hitta relevant innehåll för dig under konferensens båda två dagar. Om du till exempel är intresserad av temaspåret om digital kompetens i skolan på måndagen den 22 november, tipsar vi dig att också välja Tekniska museets relaterade temaspår om framtidens lärande på tisdagen den 23 november.

Alla ska ha råd med digital allmänbildning

Internetdagarna arrangeras av Internetstiftelsen. Vi är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation med visionen att alla ska vilja, våga och kunna använda internet. Vårt mål är att så många som möjligt ska få bredda sin digitala kompetens och delta på Internetdagarna utan att plånboken sätter stopp. Därför kostar biljetten till Internetdagarna bara 800 kronor per dag exklusive moms – ett oslagbart pris för fortbildning inom ditt område. Mer information om Internetstiftelsen.

Välkommen att skapa ditt program för Internetdagarna 2021 – oavsett om du jobbar i skolan, offentlig sektor, med teknik, kommunikation och marknadsföring eller bara är intresserad av att hålla dig uppdaterad med samhällsutvecklingen.

Kom och bredda ditt digitala perspektiv med oss!

Rekordhögt betyg för Internetdagarna 2020

Omdöme 4,4 av 5 för Internetdagarna 2020

4,4 av 5 i snittbetyg

Ditt biljettköp steg-för-steg:

Börja med att hitta ett temaspår per dag som du vill gå på.

Välj biljettyp; måndag, tisdag eller båda dagarna. 800 kr per dag exkl. moms.

Fyll i dina uppgifter och välj ditt temaspår.

Fullfölj ditt köp i kassan.

Grattis du har säkrat din biljett till Internetdagarna 2021!

Internetstiftelsens hjärtlogga i en bokhylla

Det här är Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Följ Internetdagarna i sociala medier

Så tycker våra besökare

"Det är fantastiskt att du kan följa ett tematiskt spår och specialisera dig på vad du tycker är intressant. Internetdagarna är för alla, inte bara för en specifik bransch. Det är fantastiskt!"
Porträtt Jenni Laapotti, besökare Internetdagarna
Jenni Laapotti
"Det bästa med Internetdagarna är de stora frågorna som utforskas och de olika perspektiv som presenteras på konferensen."
Porträtt Innocent Mogenga, besökare Internetdagarna
Innocent Mogenga
"Jag ser så fram emot att besöka Internetdagarna igen i höst. Konferensen innehåller en riktigt bra blandning av kunskap från olika branscher."
Porträtt Pia Nyberg, besökare Internetdagarna
Pia Nyberg
"Det bästa med internetdagarna är att alla är här! Alla som har något att säga om internet och älskar internet lika mycket som vi på Internetstiftelsen."
Porträtt av Anne-Marie Eklund Löwinder, CISO Internetstiftelsen
Anne-Marie Eklund Löwinder
"Jag har hängt här de senaste 15 åren. Det finns mycket, mycket bra innehåll på konferensen Internetdagarna!"
Porträtt Judith Wolst, besökare Internetdagarna
Judith Wolst
"Det är så många viktiga frågor som tas upp här, så många nya saker jag inte har tänkt på och så många nya idéer."
Porträtt Cecilia MoSze Tham, besökare Internetdagarna
Cecilia MoSze Tham
"Det finns så många passionerade människor här. Och det finns många utmaningar om hur vi gör internet till en plats för möjligheter och gemenskap, och inte en plats för extremism."
Porträtt danah boyd, besökare Internetdagarna
danah boyd
"Internetdagarna är fantastiska eftersom det samlar allt om internet på två hela dagar!"
Porträtt av Cecilia Victoria Kärrberg, besökare Internetdagarna
Cecilia Victoria Kärrberg
Tre personer som sitter och med bärbar dator utomhus

Vad väntar du på?

På Internetdagarna 2021 kan du välja att fördjupa dig inom om allt från AI i offentlig sektor, till sociala medier och hur du påverkar digitala beteenden. Oavsett vad du är intresserad av kan vi lova dig två dagar av inspiration, nätverkande och unika insikter från branschledande experter. Bara 800 kronor exkl. moms per dag. Kom och bredda ditt digitala perspektiv med oss!