.FILE
Köp nu

23-24 november 2020

Köp nu

Endast 500 kr/dag (exkl. moms)

Jonas Persson VD Microsoft Sverige

Jonas Persson är verkställande direktör för Microsoft i Sverige sedan 2013, och har i många olika roller drivit Microsofts transformation. Under åren 2009-2013 var Jonas Persson baserad på Microsofts huvudkontor i Redmond, USA, med globalt ansvar för affärsområdet Developer and Platform Evangelism. Innan dess hade han en liknande roll med ansvar för Västeuropa.

Jonas har i hög grad bidragit till Microsofts transformation när företaget med strategin ”mobilt först – molnet först”, gått från produkter till plattformar med produktivitet som ledord. Han har varit djupt engagerad när Microsoft banat väg för Sakernas Internet (Internet of Things), vilket kommer ha stor inverkan för alla i Det Nya Arbetslivet. Han är också en stark förespråkare för ökad mångfald och jämställdhet inom IT-branschen.

Jonas har doktorerat i teoretisk kemi på Uppsala universitet och har dessutom bott en längre tid i Brasilien, där han lärde sig portugisiska. På sin fritid passar Jonas på att laga mat, resa och umgås med familjen. Jonas är också en hängiven ”gamer” och hans favoritspel är Battlefield 4 på Xbox.

 

Jonas Persson var med som talare på ett tidigare Internetdagarna