Jia Tolentino

På många sätt har Jia Tolentinos liv varit en liverapportering över internetkulturens utveckling och påverkan på samhället.

En flerfaldigt prisbelönt skribent som ofta befinner sig på kulturdebatternas frontlinjer. Hon var en framstående röst under #MeToo och 2021 granskade hon, tillsammans med Ronan Farrow, Britney Spears konservatorskap åt The New Yorker.

Porträtt av Jia Tolentino, huvudtalare.

Som skarpsynt reporter och delaktig observatör av digitaliseringen har hon intervjuats i program som The Daily Show. Där liknar hon sociala medier med en flod förgiftad av ilska, och giftet är beroendeframkallande. Trots att många goda ändamål kan växa tack vare internet, vinner det negativa. Och kanske, menar Tolentino, ligger hoppet för ett bättre internet i reglering av sociala medier, precis som vi reglerar utsläpp i floder.

Följ Internetdagarna i sociala medier

Huvudtalare 2024

Porträtt av Sal Khan.

Sal Khan

Många pedagoger känner oro inför den nya tekniken, men Sal Khan ser oändliga möjligheter att förnya sätten vi lär och lär ut kunskap.

Maneesh Juneja

Med planetens hälsa som brännpunkt är Maneesh Junejas mål alltid att världen ska bli en bättre, lyckligare och mer hållbar plats att leva i.

Porträtt av Amy Webb, keynote Internetdagarna 2021

Amy Webb

Som en av världens mest framstående teknologiska futurologer, och grundare av analysföretaget Future Today Institute, blickar Amy Webb alltid framåt. I år återvänder hon till Internetdagarna!