Harper Reed – futurist

Harper Reed har haft sina fingrar med i det mesta vi associerar med dagens internet; politik, teknik, affärer och kreativitet. Han har gästat Internetdagarna som keynotetalare två gånger, 2014 och 2019.

Harper Reed har kallats en av de ledande tekniktänkarna i vår generation. Det kan låta som en överdrift, innan man betraktar alla områden där Reed varit involverad de senaste åren. Crowdsourcing, mobila betalningslösningar och inte minst den teknologiska sidan av en amerikansk presidentvalskampanj. Dessutom kan han jonglera, och är övertygad om att det under allt som verkar kaotiskt och rörigt finns ett vackert och organiserat system.

Följ Internetdagarna i sociala medier

Mest känd är förmodligen Reed för sin roll i den amerikanske presidenten Barack Obamas återvalskampanj 2012. Som it-chef för Obamas kampanjhögkvarter byggde han upp det som förmodligen är den mest tekniskt avancerade politiska kampanjen som genomförts.

Fler huvudtalare

Jenny Radcliff – människohacker

Jenny Radcliffe tar sig in i vilken byggnad som helst med hjälp av socialt ingenjörskap, människokännedom och konsten att förhandla och övertala.

Max Tegmark – astrofysikprofessor

När astrofysikprofessorn Max Tegmark talar om sam- och framtiden är det lätt att tro att han förväxlat verkligheten med någon obskyr science fiction-litteratur.

Porträtt av Ayesha Khanna, keynote Internetdagarna 2021

Ayesha Khanna – AI-expert

Genom att koppla samman olika datapunkter i en dashboard går det att skapa en smartare och mer uthållig stad. Ayesha Khanna är AI-expert.