danah boyd – sociala medier-expert

danah boyd gästade Internetdagarna 2019. Hon är expert på nätbaserad ungdomskultur och hur vi använder sociala medier, och forskar i skärningspunkten mellan teknik, samhälle och politik.

boyd är en av världens främsta auktoriteter på hur människor använder sociala medier och hur det påverkar våra interaktioner i samhället. Som huvudforskare på Microsoft Research riktar hon in sig på skärningspunkten mellan teknik, samhälle och politik.

Följ Internetdagarna i sociala medier

danah driver även det oberoende forskningsinstitutet Data & Society som undersöker sociala och kulturella fenomen som uppstår ur datadriven teknologi. Hon har bland annat skrivit böckerna It's Complicated: The Social Lives of Networked Teens och Participatory Culture in a Networked Era.

Vill du läsa mer om danah så hittar du en intervju med henne på Internetstiftelsens webbplats.

Fler keynotetalare

En man med glasögon pratar i en mikrofon.

Harper Reed – futurist

Harper Reed har haft sina fingrar med i det mesta vi associerar med dagens internet; politik, teknik, affärer och kreativitet.

Cecilia MoSze Tham – socialteknolog

Cecilia MoSze Tham är biolog, designer, entrepenör och skapare som bygger innovativa mötesplatser för individer och organisationer.

Porträtt av Whitney Philiips, keynote Internetdagarna 2021

Whitney Phillips – medieforskare

Hur hänger stress och mental ohälsa ihop med informationsflöden och delningar på nätet och sociala medier? Whitney Phillips lyfter samspelet mellan hur vi mår och vad vi gör online.