Edward Snowden – visselblåsare

Visselblåsaren och Right Livelihood-pristagaren Edward Snowden gjorde ett unikt framträdande på Internetdagarna 2016 via länk från Moskva. Framträdandet arrangeras av Amnesty International och Right Livelihood-stiftelsen.

Den tidigare CIA-anställde Edward Snowden blev ett världsnamn när han 2013 läckte topphemliga dokument som påvisade existensen av storskaliga övervakningsprojekt. Besökarna på Internetdagarna 2016 fick möjlighet att möta den amerikanske visselblåsaren och lyssna till hans egna ord genom videolänk.

Edward Snowden tilldelades Right Livelihood-priset 2014 "för att med stort mod och skicklighet ha avslöjat en statlig övervakning av hittills oanad omfattning".

Följ Internetdagarna i sociala medier

Fler keynotetalare

Porträtt av Amy Webb, keynote Internetdagarna 2021

Amy Webb – futurolog

Som grundare till Future Today Institute och ansvarig för den årliga rapporten om techtrender, är Amy en av världens främsta tänkare kring teknikens påverkan på framtiden.

Porträtt på Eliot Higgins i svarta kläder med en grå bakgrund.

Eliot Higgins – journalist

I tider av kris och krig ökar spridningen av information explosionsartat. Journalisten Eliot Higgins arbetar med att avslöja falska nyheter och belysa krigsbrott med hjälp av öppna data.

Porträtt av keynotetalaren Rachel Tobac

Rachel Tobac – etisk hackare

Rachel Tobac är en av världens främsta säkerhetsexperter och hjälper företag att skydda sig mot cyberintrång genom att själv hacka dem.