Amy Webb – futurolog

Pandemin har chockdigitaliserat världen, vad innebär det? Den världsledande futurologen Amy Webb är keynotetalare på Internetdagarna 2021. Utifrån stora mängder data ger hon träffsäkra prognoser om framtiden.

Amy Webb är en av världens tyngsta omvärldsanalytiker. Hon är futurolog, författare och professor på New York Universitets Stern School of Business. Som grundare till Future Today Institute och ansvarig för den årliga rapporten om techtrender, är hon en av världens främsta tänkare kring teknikens påverkan på framtiden.

Amy Webb har utvecklat en metod för att samla in stora mängder data, analysera den och hitta mönster som ger träffsäkra förutsägelser om framtiden. Vanligtvis släpper Future Today Institute en rapport om året. 2020 kom det tolv nya rapporter. Orsaken är att coronapandemin snabbt förändrat villkoren för stater, företag och människor runt om i världen. Det öppnar för nya tech-trender inom många områden och branscher.

Amy Webb är även författare till boken "The Big Nine: How the Tech Titans and Their Thinking Machines Could Warp Humanity". Där beskriver hon kraften och potentialen med artificiell intelligens, AI men också riskerna.

Tips! Läs mer om Amy Webb i denna artikel hos Internetstiftelsen.

Följ Internetdagarna i sociala medier

Du kanske också gillar:

Person som hälsar på någon i ett videomöte
Måndag 22 november

Digitala beteenden: så funkar människor på internet

Skapa bättre digitala gränssnitt med hjälp av insikter och metoder från psykologisk forskning! Du får verktyg som ger dig bättre insikter kring användarbeteenden och får ta del av en rad inspirerande case som visar värdet av att vara beteendeinformerad.

Siluett av en person som står bakom en pekskärm i en futuristisk miljö
Måndag 22 november

AI i offentlig sektor: möjligheter och ansvar

Hur kan AI lösa urbana utmaningar, ge bättre service inom förvaltning och effektivisera offentlig sjukvård? Under tre olika pass får du ta del av presentationer, paneler, intervjuer och samtala med andra i publiken.

Äldre person i en permobil som fotar med mobilen
Tisdag 23 november

Digital kompetens: för individ eller samhälle?

Hur får vi alla i Sverige att delta i det digitala samhället? Räcker det att ge alla samma möjligheter för att vi ska vilja, kunna och faktiskt bli digitalt kompetenta? Lär dig mer om bland annat ramverk för digital kompetens, det digitala samhällskontraktet och hur normer skapas online.

Person som hälsar på någon i ett videomöte

Få koll på din digitala samtid!

Internetdagarna är konferensen som ger dig koll på den senaste utvecklingen och trenderna inom samhälle och teknik. Ta del av fördjupande kunskap, härlig gemenskap med andra deltagare, och insikter från världsledande keynotetalare. Köp din biljett redan idag!