.FILE 2G 3G 4G 5G
11:15-12:15
måndag 20 november 11:15-12:15

Att vara människa i en värld av AI

Trendspaningar

Som människa i en högteknologisk verklighet är det lätt att känna sig förvirrad, liten och rådvill. I det här fokuspasset försöker vi reda ut några av vår tids mest angelägna frågor. Hur kan vi samexistera med tekniken? Hur kommer vi se på lärande och kunskap när AI bär på så många svar? Och vilken roll kommer människor att spela när AI-modeller kan vara kreativa, sociala och uppfinningsrika?

Talare

Paulina Modlitba

Moderator: Paulina Modlitba, We Should Be Friends AB

Paulina Modlitba driver sedan tio år tillbaka egen konsultverksamhet inom digital affärsutveckling och strategi. Paulina har en master i Media, Arts and Sciences från MIT Media Lab i Cambridge, USA där hon forskade kring robot-människa-interaktion, och en civilingenjörsexamen i Medieteknik från KTH där hon blev utsedd till Årets Alumn 2018. Hon har drivit både WIT och innovationskonferensen Gather, och har sedan 2021 ängelinvesterat i två bolag och en techfond.

Birger Moëll

Birger Moëll, Leg psykolog och doktorand på KTH

Birger Moëll är leg psykolog och doktorand på KTH där han forskar om maskininlärning för tal och språk. Genom forskning om internetförmedlad KBT, hjärn-datorgränssnitt och stora språkmodeller har Birger utforskat gränslandet mellan människa och maskin. Konst är lika viktigt som vetenskap och föreläsningar på konstfack, eget abstrakt måleri eller skapande med hjälp av AI är exempel på hans kreativa upptåg.

Sofie Nabseth

Sofie Nabseth, Business Development Manager, Sana

Sofie Nabseth är en av grundmedlemmarna på AI bolaget Sana. Under de senaste åren har Sofie lett allt från Sana’s globala marknadsaktiviteter och internationella expansion, till affärsutveckling och nya partnerskap med kunder i Norden, Storbritannien, Europa och USA. Sofie har tidigare varit ambassadör för volontärorganisationen Women in AI - där hon initierat utbildningsinitiativet AI Crash Course för att få kvinnor och tjejer att förstå och bli intresserade av AI.

Fredrik Gran

Fredrik Gran, Tonsättare och forskare

Fredrik Gran är tonsättare och forskare. Hans musik och forskning skapar nya akustiska och elektroakustiska ljudkoncept, bland annat med hjälp av interaktiva robotar, förstärkta instrument och objekt. Fredriks verk inkluderar orkester-, kammar-, vokal-, elektroakustisk och levande elektronisk musik, samt musik för installationer, dans, digital och bildkonst. Gran har studerat vid Musikhögskolan i Stockholm och vid McGill University i Montreal.