.FILE 2G 3G 4G 5G
13:00-14:00
tisdag 21 november 13:00-14:00

Tekniktrender och människan: stress, utbildning och arbete

Trendspaningar

I det här fokuspasset lyfter vi frågor om hur teknikutvecklingen påverkar vår vardag och hälsa. Vad händer när allt fler arbetsuppgifter kan göras med hjälp av AI? Vilka jobb, kompetenser och förhållningssätt kommer anses viktiga? Tillsammans blickar vi mot framtidens arbetsliv. En expertpanel följer upp med att prata om hur vi kan må bra i en uppkopplad värld. Hur kan vi hantera vår egen och andras teknikstress? Hur främjar vi balans i vardagen och hur får vi till en bra digital arbetsmiljö? Konkreta tips och framtidshopp utlovas!

Talare

Elin Häggberg

Moderator: Elin Häggberg, Teknikjournalist och bloggare på Teknifik

Elin Häggberg är journalisten och kreatören bakom bloggen och Instagram-kontot Teknifik, som gör teknik och det digitala livet mer tillgängligt för den vanliga människan. Hon är även flitigt anlitad föreläsare inom ämnen som digitalisering, kommunikation, teknik och framtid. Förutom att synas i sina egna sociala kanaler dyker Elin ofta upp i såväl radio som tidningar och TV för att förklara nya fenomen och trender från teknikens värld.

Siri Helle

Siri Helle, Psykolog och författare

Siri Helle är prisbelönt psykolog, författare och föreläsare. Hon har tidigare arbetat med KBT-behandling av stress, depression och relationsproblem och är nu faktagranskare för 1177 Vårdguiden inom psykisk hälsa. Som populärvetenskaplig författare har hon skrivit ett flertal böcker, bland andra "Smartare än din telefon" och "Känslofällan". Hennes texter går att läsa i Dagens Nyheter och Modern Psykologi. Hon medverkar regelbundet i TV4, SvD och Sveriges Radio.

Mikaela Aare

Mikaela Aare, Entreprenör & karriärvägledare på Rebel Wonderland

Mikaela Aare är Studie-och yrkesvägledaren som går sin egen väg. Hon har digitaliserat karriärvägledning sedan 2016 med sitt företag Rebel Wonderland och utbildar och föreläser inom employer branding, personligt varumärke och entreprenörskap. Genom att bidra med ett annorlunda perspektiv och gedigen kunskap från rekrytering & karriärvägledning har Mikaela innoverat för byggbranschen, kommuner, industrin och personliga varumärken inom det digitala landskapet.

Jan Gulliksen

Jan Gulliksen, Professor på KTH

Jan Gulliksen är professor i Människa-datorinteraktion vid KTH och forskar inom användbarhet och tillgänglighet, digitalisering och digital arbetsmiljö, samt användarcentrerad systemdesign.

Missa inga nyheter från oss!

Missa inga nyheter från oss!

Skriv upp dig på intresselistan för Internetdagarna 2024 så får du ett mejl från oss när vi släpper biljetterna.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Missa inga nyheter från oss!

Missa inga nyheter från oss!

Skriv upp dig på intresselistan för Internetdagarna 2024 så får du ett mejl från oss när vi släpper biljetterna.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn