Rachel Tobac – etisk hackare

Den prisbelönta etiska hackaren Rachel Tobac hjälper företag att skydda sig mot cyberattacker genom att hacka sig in och avslöja deras säkerhetsluckor och sårbarheter. I november talar hon på Internetdagarna 2022.

Porträtt av keynotetalaren Rachel Tobac

Rachel Tobac är beteendevetare, hackare och en av världens främsta säkerhetsexperter. En av metoderna hon använder är social manipulation, det vill säga att hon manipulerar människor så att de ger ifrån sig känslig data snarare än att försöka bryta sig in i tekniska system.

Hon har vunnit live hacking-tävlingen DEF Con tre år i rad. Rachel Tobac var en av de första att förutspå och varna för säkerhetsluckan hos Twitter 2020 som gjorde att användarnas hemadresser läckte via betaltjänsten Paypal. Hon gjorde det i ett live hacking-event där hon uppmanade publiken att hjälpa organisationer och företag så att de kan undvika sociala manipulationsattacker i framtiden.

Rachel Tobac är även styrelseordförande för den icke-vinstdrivande organisationen Women in Security and Privacy, och har även delat med sig av sina kunskaper med The New York Times, Business Insider, CNN och många andra medier.

Följ Internetdagarna i sociala medier

De här talar också under Internetdagarna 2022