.FILE

22-23 november 2021

”Framtiden är så mycket mer än coola uppkopplade glasögon och snabbare internet”

– Alla som är nyfikna på framtiden borde delta på "Den digitala vardagen", säger Deeped Niclas Strandh.

Det har gått snart 20 år sedan internet tog sig in i våra hem och sedan dess har våra liv blivit allt mer digitaliserade. Men fortfarande finns det mycket kvar att göra – vad är nästa steg för oss som är uppkopplade? Vad krävs för att vårt samhälle ska bli digitaliserat på riktigt? Det är vad Deeped Niclas Strandh med gäster kommer att diskutera under "Den digitala vardagen" 26 november.

• Berätta om ditt evenemang, vad kommer att hända under dagen?

– Mitt evenemang Den digitala vardagen har kommit till under en längre tid. Jag har funderat över hur sådana som jag ska kunna ta nästa steg, kunna faktiskt leva digitalt i vardagen. Ofta är jag frustrerad över att alltid hamna i krav på att lämna in blanketter i analog form, inte kunna koppla upp mig där jag vill och se hur exempelvis mina barn ibland hamnar i en märklig situation där de har större möjligheter att använda digitala verktyg hemma än i skolan. Jag ville helt enkelt skapa en plattform för att prata om oss som redan är uppkopplade, om hur man tar det vidare i nästa steg.

• Är det någon/några talare du bokat som du ser lite extra fram emot att lyssna på?

Jag har bokat upp personer som jag vet är bra. Jag tycker det är vansinnigt roligt att fått Fredrik Marcus, Darja Isaksson och Sofia Svanteson att göra framtidsspaningar i form av pecha kucha. Och självklart att Victor och Johan från @yb_sodermalm också kommer.

Sen är det fantastiska personer som valt att ställa upp för att diskutera frågor om skola, internetuppkoppling, säkerhet, e-förvaltning. Jag tror att sista sessionen kan bli hur intressant som helst. Där är jag djupt tacksam för att Patrik Fältström tackat ja till att moderera.

• Vilka tycker du ska delta på Den digitala vardagen?

– Jag tycker alla som är nyfikna på framtiden ska gå. Framtiden är så mycket mer än coola uppkopplade glasögon och snabbare internet. Det är lika mycket kommunala blanketter som är digitala, möjligheten att koppla upp sig överallt och en skola som förstår att det digitala inte är komplement utan den självklara vardagen för alla barn.

Är du strategiskt inriktad marknadsförare, jobbar du med it-utveckling i en mer samhällsform eller på andra sätt arbetar med både offentlig och privat verksamhet där det digitala börjar att pocka på uppmärksamhet tror jag den här dagen kan vara jättebra.

• Vem är du själv?

– Jag är Deeped Niclas Strandh. Jobbar som creative planner och föreläser sedan många år om digitala trender, sociala medier och hur företag och organisationer kan skapa nytta och värde av dessa. Driver till vardags en kommunikationsbyrå i Falun som heter United Power. Jag är extremt mycket uppkopplad och försöker leva så ”digitalt” som möjligt (lät ungefär som att vara vegetarian) i vardagen.

 • Vilket annat eveneamang på Internetdagarna skulle du vilja gå på och varför?

– Heldag om webbpublicering skulle jag gärna gå på och självklart på Internet Discovery Day. Men det kan jag ju inte eftersom det är samma dag som jag har mitt evenemang. Sen är Digidel of Fame en jätteviktig dag som är lite en sorts pendang till min dag.

• Vilken keynote-talare ser du mest fram emot att lyssna på?

Jimmy Wales såklart. Snacka om att fullkomligt vända upp och ner på något sådant som uppslagsverk – och skapa gemenskap. Men jag är riktigt nyfiken på Jane McGonigal; gamification och spelifiering har inte slagit alls så stort som många av oss trodde – och jag tror att det finns mängder av intressanta saker att plocka ur detta.

Foto: Deeped Niklas och Amanda Strandh, CC-BY

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du 25% rabatt på dina biljetter till Internetdagarna. Dessutom får du se programmet före alla andra.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du 25% rabatt på dina biljetter till Internetdagarna. Dessutom får du se programmet före alla andra.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn