.FILE

22-23 november 2021

En heldag om skolans digitalisering

Strategier, beställarkompetens, initiativ och verktyg för en smartare skola. Välkommen till Digitaliseringens möjligheter i skolans värld på årets Internetdagarna.

Marie Spetz är läraren som tidigt intresserade sig för digitalisering i skolan. Till vardags arbetar hon som pedagogisk utvecklingskonsult och projektledare på skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg.
–Mitt examensarbete, som jag gjorde 1995, i lärarutbildningen hade rubriken ”Datorer i undervisningen – en implementeringsstudie på en låg- och mellanstadieskola. Jag har arbetat i de flesta nationella IT-satsningar riktade mot skolan och började redan 1998 som centralt placerad IT-pedagog i KK-stiftelsens projekt i Stenungsunds kommun. Jag har sedan dess arbetat både kommunalt och privat med olika inriktning på skolutvecklingsfrågor med IT som en del, förklarar hon.

Vad har internet betytt för dig och hur kom du först i kontakt med det?
–Jag kom i kontakt med internet tidigt, eftersom jag efter direkt efter gymnasiet jobbade på ett IT-företag, Hogia i Stenungsund (1988-1992), då mest för att skicka e-post.

Vad är Internetdagarna för dig?
–Internetdagarna är en fantastisk mötesplats för att dela erfarenheter och lära nytt ur massa olika perspektiv.

Berätta med dina egna ord om dagen, vad är det som kommer att ske?
–Dagen kommer att erbjuda en mix av keynotespeakers, inspiratörer, talare som är specialister på digitalisering i skolans värld och en panel som diskuterar nationella initiativ och verktyg. Åhörarna kommer att erbjudas ett smörgåsbord med det mesta av det bästa som rör digitalisering i skolan, både ur ett nationellt perspektiv och direkt från golvet ute i verksamheten.

Är det någon/några talare/något ämne som du ser lite extra fram emot att lyssna på?
–Jag ser personligen väldigt mycket fram emot att lyssna på Erica Baker och vad hon har att berätta. Jag har läst mycket om Google som företag och arbetsplats så det hoppas jag att hon delar med sig av men också såklart hennes erfarenhet kring internet och IT-frågor i stort. Jag tycker också alltid att det är väldigt intressant att få lyssna på erfarenheter från dem som jobba med elever i skolans värld.

Vem/vilka tycker du ska gå på spåret Digitaliseringens möjligheter i skolans värld?
–Alla som på något sätt är intresserade av skolutvecklingsfrågor, allt från beslutsfattare till pedagoger bör delta i spåret. Jag tror också att både leverantörer och underleverantörer har stor behållning av dagen.

Vad är Skolfederation för dig?
–Skolfederation ger möjlighet för alla som ska använda de olika IT-system som finns i våra skolverksamheter att på ett säkert sätt, och via en enda inloggning, nå allt.

Hur förbereder du dig?
–Jag har den stora förmånen att kunna ”flytta kontoret söderut” veckan innan Internetdagarna så jag kommer i lugn och ro, mellan träning och god mat, kunna förbereda mig.

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du 25% rabatt på dina biljetter till Internetdagarna. Dessutom får du se programmet före alla andra.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du 25% rabatt på dina biljetter till Internetdagarna. Dessutom får du se programmet före alla andra.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn