.FILE

22-23 november 2021

Viktigt att vara medveten internetanvändare

Niklas Seren Internetdagarna

I snart ett år har vi jobbat hårt med att skapa ett program och boka talare som ger perspektiv och utbildning. Men i första hand är Internetdagarna en mötesplats för att människor som jobbar med eller älskar internet ska kunna mötas, diskutera och vidareutvecklas tillsammans.

–Internetdagarna är i första hand en mötesplats. Eftersom innehållet är upplagt som olika små konferenser skapas nya möten naturligt. Det är viktigt för att alla deltagare ska ges möjlighet att kunna utöka sitt professionella men även intressemässiga nätverk, säger projektledare Niklas Serén.

Hur skulle du beskriva årets program?

–Programmet är väldigt brett. Många av spåren tittar på lösningar framåt – vi har inte så mycket beskrivningar av det som varit. Det är viktigt eftersom internet är något som ständigt förändras och där vi hela tiden behöver vara medvetna internetkonsumenter. I år fokuserar vi på själva hjärtat av internet: de positiva krafterna som finns här.

Bland evenemangen hittar vi bland andra Bitcoin, AI, fake news, GDPR och VR/AR – delar som är relativt nya för årets program men som verkligen cementerats som samtida ämnen som inte är “flugor”. Vi fokuserar dessutom alltid på att försöka bygga program som är folkbildande och nyttobaserade – jag tror det här programmet är det bredaste vi nånsin haft.

Är det någon keynote-talare du ser lite extra fram emot att lyssna på?

–Jag har haft förmånen att kurera huvudtalarna i fem år nu och jag är naturligtvis enormt fascinerad av dem allihop. Måste jag nämna ett par så väljer jag Cathy O’Neil som kommer prata om data, algoritmer och kopplingar till demokratifrågor. Hennes bok “Weapons of Math destruction” är väldigt bra och jag rekommenderar alla att läsa den.

–Jag vill också lyfta Matt Mason som är en gammal piratradio-DJ som diskuterar hur stora delar av vår nuvarande kultur, från IT-miraklet till hiphop, i princip byggts på brott mot upphovsrättslagar och hur gårdagens pirater nu är en del av etablissemanget. Det är ett perspektiv som många av våra kära nutida debattörer borde ta del av, imho.

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn