.FILE

22-23 november 2021

Kokande mötesplats för entreprenörer och investerare

Entreprenörerna på IDD utrustas med en remsa brun byggpapp och några färgpennor – det är montern. Förra året var bland andra Narrative (tidigare Memoto) med.

Internet Discovery Day är eventet där nya heta startups möter investerare och branschmänniskor. Har du själv en bra idé eller nyfött företag, vill du få koll på den svenska internetsektorn och utöka ditt nätverk? Missa inte den här chansen att mingla. IDD är dessutom kostnadsfritt!

– IDD, eller Internet Discovery Day, är en kokande mötesplats mellan entreprenörer och investerare som vi nu har kört i några år. Konceptet är rått och effektivt. Entreprenörer som vill ställa ut sin idé får ett stycke brun byggpapp – upptejpad på väggarna i Stockholm Waterfronts tjusiga skybar. Det är deras utställningsyta. Sedan drar vi bransch och investerare till rummet och kopplar ihop dem med alla entreprenörer. Då har ingen längre några som helst ursäkter att klaga på bristande investeringsmöjligheter eller frånvaron av investerare, berättar Johan Jörgensen– mannen bakom konceptet.

Johan Jörgensen.

Johan Jörgensen.

• Vad kommer hända under eventet?

– Massor av nätverkande, men mer specifikt kommer vi att dela ut många riktigt sköna priser. Bland annat ett kontantpris på minst 20 000 kronor, en biljett till LeWeb i Paris, en gratis-advokat, en kostnadsfri kapitalresning på FundedByMe, ett skönt event på SUP 46 och mycket, mycket mer. Och sedan öppnar baren och då vet man aldrig vad som kan hända. Vi har fin-fin support av våra sköna partners som exempelvis Business Sweden, Advokatfirman Wistrands, FundedByMe, SUP46 och STING.

• Vad ser du mest fram emot på IDD?

– Att få träffa en massa roliga människor och bli inspirerad. Och kanske hitta något bolag att investera i. De föregående tillfällena har lärt mig att det är riktigt smart att investera i bolag man hittar på IDD…

• Vilka tycker du ska gå?

– Alla som vill öka sina nätverk, hitta nya idéer eller förstå vad som händer i den svenska internetsektorn bör gå dit.

• Vem är du själv?

– Jag är entreprenör och investerare och jag älskar allt som är disruptivt och skalbart. Mer specifikt brukar jag beskriva mig som en digital sömmerska som syr ihop idéer och människor med varandra.

• Vilka andra evenemang på Internetdagarna skulle du vilja gå på?

Jag tänker absolut inte missa Swedish Startup Sessions. Annika Lidne har satt ihop en grym dag och den som vill komma någon vart bör inte missa chansen att gå dit.

• Vilken keynote-talare ser du mest fram emot att lyssna på?

Jimmy Wales. Utan tvekan. Han är extra intressant eftersom han baserar sitt entreprenörskap på en filosofi snarare än ett kalkylark och jag är övertygad om att det är de som baserar sina verksamheter på en stark filosofi som har de bästa chanserna att lyckas. Och de som har ett enormt nätverk förstås. Men det får de på IDD.

När? Tisdag 26 november

Kostnad: Gratis

Foto: Tobias Björkgren, CC-BY

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn