.FILE

22-23 november 2021

Med allra största säkerhet

Internetdagarna har hela nio olika huvudspår som går över de tre konferensdagarna. Ett av de stående temana är säkerhet, och här kommer ni att kunna lyssna till några av landets främsta experter. Vad händer med Internet vid en allvarlig kris och efter certifikatattackerna, hur säkra är egentligen certifikaten? Det är ett par av de frågor som kommer att lyftas.

Du har väl inte missat att en av världens största säkerhetsgurus är en av huvudtalarna på årets Internetdagarna. Bruce Schneier är en internationellt välkänd säkerhetsexpert och författare. Han är mest känd som en uppfriskande kritiker och kommentator på säkerhetsområdet. När någon vill veta hur säkerhet _verkligen_ fungerar, så vänder de sig till Schneier. Läs mer om honom här.

Nedan följer ett smakprov på vad säkerhetsspåret har att erbjuda. För mer information kan du kolla i programmet.

Vad händer med Internet vid en allvarlig kris?

Telö är en återkommande krisledningsövning som ingår i den nationella övningsstrategin för sektorn elektronisk kommunikation och med syfte att verka för ökad krishanteringsförmåga vid extraordinära händelser. Telö 11 genomförs strax innan Internetdagarna och där studeras bland annat vad som händer vid en allvarlig störning på Internet. Under seminariet presenteras en rykande färsk rapport från övningen och hur det hela förlöpte. Medverkar gör Anne-Marie Eklund Löwinder, .SE, Ulf Bergström, ENISA och Christina Hedlund, PTS.

Säkra Certifikat på Internet?

Robert Malmgren från Romab och Jakob Schlyter från Kirei snackar SSL och certifikat oh DANE. Malmgren presenterar en undersökning Romab gjort av svenska och utländska webbplatser, samt ger rekommendationer till webbansvariga så väl som webbanvändare.

Hälsoläget på Internet 2011

För femte året i rad kommer .SE att offentliggöra rapporten Hälsoläget i .SE under årets upplaga av Internetdagarna. I rapporten redovisas resultaten från den senaste undersökningen av kvaliteten och nåbarheten i domännamnsystemet (DNS) i .se-zonen samt hur .se-domänerna hanterar vissa viktiga detaljer kring e-post och webb.

En svensk e-legitimation

Eva Ekenberg, e-legitimationsnämnden, Fredrik Ljunggren, Kirei och Per Furberg från Setterwalls advokatbyrå diskuterar tillsammans med en panel en svensk e-legitimation. Den 22 december 2010 tog regeringen emot betänkandet ”E-legitimationsnämnden och Svensk e-legitimation”, SOU 2010:104. Betänkandet har varit ute på bred remiss och förslagen i utredningen har fått ta emot både ris och ros. Vad har hänt under det år som gått? Hur kommer det bli med förslagen? Hur tillgodoses den privata sektorns behov?

Även på Inetrnetdagarnas kostnadsfria tredje dag pratas det säkerhet. ISOC-SE, Internet Society Sweden Chapter, arrangerar en halvdag om Internetsäkerhet i Sverige, hur står det till idag och vad behöver vi göra?

OWASP Sweden håller en seminariedag om säker applikationsutveckling.

 

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn