.FILE

22-23 november 2021

Möt årets keynotetalare på Internetdagarna

Här är keynotetalarna som kommer till årets upplaga av Internetdagarna.
Här är keynotetalarna som kommer till årets upplaga av Internetdagarna.

På Internetdagarna möter vi precis som tidigare år sex stycken förstklassiga keynotetalare som flyger in till Stockholm för att föreläsa och inspirera. Läs mer om dem här!

Självklart streamar vi alla keynotes från huvudscenen under båda dagarna. Här nedanför kan du läsa intervjuer med våra inbjudna gäster som talar på Internetdagarna 2015.

zuckerman_litenEthan Zuckerman är amerikansk medieforskare och internetaktivist. Han är chef för MIT Center for Civic Media och även författare till boken Rewire: Digital Cosmopolitans in the Age of Connection, som vann Zócalo Book Prize. Även om det var Ethan Zuckerman som uppfann pop-up-annonserna, hävdar han att det inte är för sent att skippa den annonsbaserade affärsmodellen och skapa en bättre webb. Vi hoppas under Ethans keynote även få höra mer om hans teori om söta katter och digital aktivism.

 

kathryn_litenKathryn Parsons är grundare av det digitala utbildningsföretaget Decoded, och var med på Business Insiders lista över 30 Most Important Women Under 30 In Tech. Kathryn var 2011 en av medgrundarna till Decoded i Storbritannien, med en vision om att sprida Digital upplysning (Digital Enlightenment) genom en förståelse för världen av kod, data och tekniken bakom skärmen. Som keynote-talare på årets Internetdagar planerar hon att förklara varför framtiden står skriven i kod.

 

dan_litenDaniel Sinker är föreståndare för Knight-Mozilla OpenNews, ett samarbete mellan Knight-stiftelsen och Mozilla som syftar till att sprida webbteknik och webbutveckling inom journalistiken. Han var tidigare forskarassistent på Columbia College i Chicago i USA. Från 1994 till 2007 drev han dessutom underground-magasinet Punk Planet och gav ut böcker.

 

hilary_litenHilary Mason har grundat Fast Forward Labs, ett företag som forskar på smarta apparater, och är också knuten till riskkapitalfirman Accel Partners som Data Scientist. Hon var en av grundarna till HackNY, en organization som hjälper begåvade teknikstudenter att komma i kontakt med startup-företag i New York. Sist men inte minst utsåg New Yorks förre borgmästare Michael Bloomberg henne till ledamot av hans teknik- och innovationsråd.

 

nnenna_litenNnenna Nwakanma är aktivist och regional samordnare för World Wide Web Foundation på den afrikanska kontinenten. Hennes arbete har ett särskilt fokus på Alliance for Affordable Internet project samt the Web We Want-kampanjen. En rörelse som arbetar för att främja mänskliga rättigheter – både i köttvärlden och online.

 

evgenij_m_litenEvgenij Morozov är forskare och skribent med fokus på teknikens politiska och sociala effekter. Han är mycket kritisk till hypotesen att internet fungerar demokratiserande i en totalitär stat; nätet kan likaväl göras till ett verktyg för effektivare förtryck. I sin första bok, ”The Net Delusion”, diskuterar han detta samtidigt som han kritiserar vad han kallar ”utopiska” internetfrämjare som verkar vara oförmögna att se internets mörka baksidor. Morozov kommer ursprungligen från Vitryssland men är numera verksam i USA.

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn