.FILE

22-23 november 2021

Så kan digitaliseringen utveckla skolan

Den svenska skolan står inför mycket stora utmaningar. Kan innovation och teknik vara avgörande nycklar till en positiv och nödvändig utveckling av lärandet?

Hans Renman är före detta lärare och rektor, numera utbildningsentreprenör och föreläsare. Han har arbetat som strateg för skolans digitalisering på SKL och har just nu bland annat uppdrag åt VINNOVA inom ramen för deras skolinnovations-utlysningar. Under Internetdagarna är Hans Renman en av de ansvariga för evenemanget ”Innovation & framtidens skolan”, som tar upp digitaliseringens möjligheter inom utbildningsväsendet.

–Vi kommer att lägga fullt fokus på innovation inom skolan och lärandet. Ingen kan ha missat att svenska skolan står inför mycket stora utmaningar, och vår ambition är att visa hur just innovation & digitalisering kan vara en ny och viktig nyckel till en positiv och nödvändig utveckling av skolan. Vi kommer att varva föreläsningar om internationell utveckling på området med spännande innovationsprojekt i framkant här i Sverige. Vi har också satt ihop en egen ”Innovationspanel” som under dagen kommer att fortlöpande fördjupa, utmana och reflektera kring det vi får ta del av – och vad som behöver göras framöver.

Är det någon/några talare du bokat som du ser lite extra fram emot att lyssna på?

–Oj, de är intressanta allihopa! Men Sue Sentance (King’s College London & National Academic Coordinator for Computing At School) och Oliver Quinlan (Programme Manager för Nesta’s Digital Education Projects) kommer ge spännande input kring vad som händer – och kommer hända! – i England på skolinnovations-området. Och jag är väldigt, väldigt nyfiken på att höra mer om vad våra finska vänner i det spännande framtidsprojektet Ny Utbildning har att berätta om den finska skolans digitala framtid.  

Vilka tycker du ska gå på ert arrangemang?

–Vi har skapat ett program för skolans chefer, lärare, IT-pedagoger, utvecklare osv. Men även politiker kommer få ut väldigt mycket av dagen, liksom alla som är nyfikna på det vi kallar EdTechSweden, dvs den bransch som börjar växa upp i och kring en allt mer digitaliserad skola!

Om du fick välja ett, vilket annat evenemang eller händelse på Internetdagarna skulle du vilja gå på och varför?

–Utan tvekan Evgenij Morozovs föreläsning. Han är väldigt spännande och är bra på att ge en mer komplex bild av internet och den uppkopplade världens påverkan på våra liv, demokrati, samhällen, och så vidare. Han är långt från teknikdeterminism och hallelujah, och det är alltid bra. :)

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn