.FILE

22-23 november 2021

Se talkshowen som guidar dig genom årets program

I går värmde vi upp inför Internetdagarna med livesänd talkshow och efterföljande mingel på hotell Clarion Stockholm. Vid rodret satt Internetveteranerna Joakim Jardenberg och Anne-Marie Eklund-Löwinder. Tillsammans med en rad gäster presenterade de årets program. Det blev intressanta diskussioner, bra tips och många skratt. Kolla här:

Första gästen i soffan var Daniel Westman, forskare i rättsinformatik som kommer till Internetdagarna för att föra ett samtal med upphovsrättsgurun, tillika keynote-talaren, Lawrence Lessig.

Fler pass som tangerar juridiken på årets konferens är ”Så funkar kaklagen i praktiken” och ”Det fria ordet – men vem har ansvaret?”.

Mentimeter – omröstningar har aldrig varit enklare!

Vi har tidigare berättat att vi på Internetdagarna kommer att använda oss av den nya tjänsten Mentimeter för att skapa ökad interaktion mellan publik och talare. Det är en app som gör det enkelt och roligt att göra omröstningar i realtid. En av upphovsmännen, Johnny Warström, var på plats och körde en live-demo. Det kommer bli grymt!

Internet Discovery Day – platsen där idéerna möter kapitalet

Internetdagarna Forum kommer bland annat Internet Discovery Day att husera. Eventet ger framtidens svenska Internetstjärnor chansen att pitcha sin idé för investerare och få tillgång till de resurser som krävs för att växa. För investerarna är det ett gyllene tillfälle att hitta guldkornen bland nya Internetbolag. Konceptet är rått och enkelt. Hungriga entreprenörer får en remsa brun byggpapp och några färgpennor – det blir montern. Sedan ritar man och beskriver vad man gör och vad man söker på ett sätt som förhoppningsvis får besökarna tänder till. Mannen bakom detta rock’n’roll-evenemang är Johan Jörgensen. I sändningen kan du höra honom berätta hur Internet Discovery Day startade, varför minglande är det bästa han vet och vad ni kan förvänta er av årets Internet Discovery Day.

Ipv6 – ”Ju längre du väntar – desto ondare kommer det göra”

IPv6-kämpen Torbjörn Eklöv hade rest ner från Gävle för att berätta mer om vad som händer på IPv6-fronten. IPv4-adresserna är slut, vad innebär det för företag och myndigheter? Vad innebär det för gemene man på gatan? Tillsammans med Jörgen Eriksson från .SE håller han i sessionen ”Så enkelt kommer du igång med IPv6”. Missa inte.

Debatt om nätneutralitet

Bredvid Torbjörn i soffan satt Jan Flodin som håller i sessionen ”Net Neutrality – where do we go from here?”. Räkna med att debatt på Internetdagarna då en rad internationella gäster kommer att debattera ämnet. Missa heller inte den mer tekniska sessionen om nätneutralitet – Att mäta nätneutralitet.

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn