.FILE

22-23 november 2021

”Video på nätet – en revolution på alla sätt” – första passet på mediespåret presenteras av Joakim Jardenberg

Säg hej till Joakim Jardenberg, en av Internetdagarnas fantastiska medarbetare, som jobbar med programarbetet för samhälls- och mediespåret. Från ett soligt Stockholm med ett kungligt dop som fond spelade han nyss in en videohälsning till er där han passar på att avslöja den första klara sessionen för i år. Den kommer att handla om video på nätet (tycker ni han ser lite förvirrad ut så är det för att några kids började skoja med honom – så är det att sända live)

En djupdykning i möjligheterna med video online

Företag och organisationer har alltid haft en stark, tydlig och självklar strävan att äga sina kanaler. Ibladningar i tidningar, event och festivaler, traditionella kundtidningar och egna maffiga webbsajter. Men video har i allt väsentligt varit utom räckhåll. Man har fått betala dyrt för att köpa in sig i både produktion och distribution. I värsta fall har man landat i infomercials-träsket.

Men nu händer något. Med mobiltelefoner och gratistjänster är det möjligt för alla att med ett enda klick starta en livesändning eller nå miljonpublik på Youtube. Något som tidigare krävde investeringar i en OB-buss för många miljoner och ett hel tv-kanal i ryggen är nu allmängods. Men det handlar inte bara om gerilla-tv från Tahir-torget eller läktaren på Råsunda utan om en glidande skala över Godmorgon Almedalen, Studio Bronx, Lärarkanalen och hela vägen till tunga produktioner som Handelsbanken-TV. Till och med SVT, med Nyhetslabbet, experimenterar idag med ninja-tv – trots alla tunga och traditionella resurser i ryggen.

På sessionen om ”the new tv” kommer Jocke tillsammans med svenska videotjänsten Bambusers grundare Måns Adler, SVT:s Nyhetslabbet, Sveriges egen mister Ninja video himself med flera att göra en djupdykning i möjligheterna med video på nätet – så väl enkla som avancerade. Utmanande, spännande och garanterat nyttigt.

Det här är ett första smakprov av vad som komma skall på mediespåret i oktober. Och med Jocke vid rodret kan vi lova er att det kommer att tillkomma många fler spännande sessioner!

Du har väl inte missat att vi just nu har en boka-tidigt-rabatt? Köp din biljett innan midsommar och spara 1500 kronor.

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn